Osebna darila

Posamezne kreacije so avtorska dela, izvedena z žlahtnimi kovinami, dragimi in poldragimi kamni ter drugimi gradivi. Kombinacije so različne, to pa omogoča neštete možnosti aplikacij ali, povedano nekoliko drugače: Za vsakega naročnika oblikujemo posebno in “osebno” ekskluzivno kolekcijo. Vse kreacije so na vrhunski ravni, njihova oblika in celostnost rešitve omogočata po številu manjše, avtorizirane serije.

Ker smo želeli preprečiti nekakovostna posnemanja in druge zlorabe, predvsem pa zaradi ohranjanja naše originalnosti in doseženega celovitega vtisa, so vsi izdelki v kolekciji (celotni program) Zlata dediščina tudi mednarodno zaščiteni.

Predstavljamo samo vzorčni izbor iz kolekcije Zlata dediščina.

VOL

Vol ima v mitoloških predstavah številnih ljudstev in narodov sveta mnogostranski, simbolni pomen. Predvsem je simbol ustvarjalnih moči … je prispodoba trdnosti in zanesljivosti!
 Sožitje človeka in narave je tudi sožitje z živalskim svetom, njegovimi posebnostmi in različnostmi … in tudi podobnosti!
Kiparska upodobitev – B. Hlastec, medenina.

Avtorska kolekcija iz LAN-ovega programa »Slovenija – zlata dediščina«.

LOJTERCA
Dediščina ročnih spretnosti in mojstrstvo kuhanja domačega grozdnega žganja sta temeljni sestavini pri zasnovi napitka “Lojterca”. Iz žlahtno dišečega brinjevega lesa oblikujejo naši mojstri lojterco in jo sestavijo v steklenici. Aromatičnost in zdravilnost brinjevega lesa ustvari skupaj z grozdnim žganjem številne možnosti za posebne, svečane ali povsem vsakdanje trenutke. Prispodobno bi lahko rekli, da se z vsakim požirkom naše pijače vzpenjate…

Vsebuje domače grozdno žganje (tropinovec), brinjevo vejico (Juniperis sabina), ročno izdelano lojterco iz brinjevine, izvirno steklenico iz ročno pihanega stekla zapečateno z domačim čebeljim voskom.
Avtorska kreacija iz LAN-ovega programa »Slovenija – zlata dediščina«.

VAŠKA SITULA
Situla z Vač pri Litiji predstavlja najznamenitejšo arheološko najdbo na Slovenskem. Nastala je najverjetneje na prelomu iz 6. v 5. stoletje pred našim štetjem in odseva tradicionalne vplive sredozemskega sveta. Neznani umetnik je v treh frizih podal epski spev o življenju plemstva. Po 23,8 cm visokem originalu je akademski slikar Viktor Snoj kreiral motiv “OBRED”, ki na bakru v reliefni tehniki prikazuje kultno življenje.
Avtorska kolekcija (M&N Starc) iz LAN-ovega programa “Slovenija – Zlata dediščina”.

ZLATA PODKEV – “UJAMITE SREČO”
Železna konjska podkev, pribita na vratih ali na steni v obliki črke “U” je zaščitni talisman za srečo in zdravje v družini. Če bi jo pribili narobe, bi kvečjemu odganjala razne demone in čarovnice, sicer pa bi iz nje odtekale vse tiste pozitivne sile, ki se skrivajo v njeni magični notranjosti… Taka so sporočila davne dediščine, ki tudi v sodobnost vnašajo svojevrstne razsežnosti in spomine na predstave naših prednikov. Prav zaradi tega bogatstva je naša podkev tudi zlata.
Podkev je ročno skovana in pozlačena (24 karat).
Avtorska kolekcija (M&N Starc) iz LAN-ovega programa “Slovenija – Zlata dediščina”.

ZLATI KLJUČ
Ključ ni le »univerzalno« orodje za zaklepanje vrat, pohištva, opreme in blagajn, ampak predstavlja skupaj s temi izdelki kovaške, ključavničarske ali mizarske obrti tudi eno od področij za rokodelsko in umetnostno ustvarjanje. Pričujoči ključ je izdelan v LAN-ovi livarski delavnici kot replika kovaškega originala, ki je skupaj s ključavnico zaklepal leseno rezljano skrinjo bogatega kmeta iz sredine 18. stoletja.
Ročno oblikovan in pozlačen ključ (24 karatov).
Avtorska kolekcija (M&N Starc) iz LAN-ovega programa “Slovenija – Zlata dediščina”.

Z veseljem Vam še podrobneje predstavimo ostale izdelke. Stopite v stik z nami!