O nas

Družinski portret iz leta 1997, avtor Boris Benčič

Vedno in povsod nas spremlja izziv potrjevanja lastne istovetnosti. In dediščina je neizčrpen vir! Toda pravico do tega izziva imajo le tisti, ki hočejo, zmorejo in si upajo promovirati lastno dediščino. To pomeni iskanje motivov v lastni dediščini in iz njih oblikovanje novih rešitev, ki jih je potrebno s primernim pristopom posredovati posameznikom in skupinam.

Mi smo sprejeli ta izziv. Izdelki blagovne znamke Lan so rezultat raziskovanja naše dediščine, ustvarjalnosti pri iskanju kombinacij in spretnosti izdelovalcev. Izdelki nastajajo samo v ekskluzivnih serijah za znanega naročnika in niso nikjer v prosti prodaji. Različni programi so tudi mednarodno zaščiteni.

Nekaj utrinkov našega razvoja

Predstavitve na "Markerting klubu" v Ljubljani v oktobru 1990 sta se udeležila tudi dr. Janez Drnovšek (takrat predsednik predsedstva Jugoslavije) in dr. Lojze Petrle (takrat predsednik vlade Republike Slovenije).

Ena izmed (namenoma) zadnjih javnih predstavitev je bila v Ljubljani (v hotelu Holiday Inn) 4. marca 1992. Udeležili so se je različni ugledni gostje, med njimi pedsednik SAZU dr. Janez Milčinski in ljubljanski nadškof dr. Alojz Šuštar. Slavnostni govornik je bil dr. Matjaž Kmecel.

Zaradi posebnosti naše dejavnosti z vsako stranko stkemo oseben in trden odnos, ki je podlaga za dolgoročno sodelovanje. Samo tako lahko nastanejo kolekcije, ki so v ponos strankam, nam in hkrati navdušujejo tudi druge. Kot na primer protokolarno darilo Vlade Republike Slovenije v času predsedovanja Evropski uniji v letu 2008, o katerem lahko več preberete tukaj.

V času smo se razvijali in okoli osnovne družine so nastale nove, z novimi zgodbami, ki v našem duhu raziskujejo nove dimenzije ne samo izven Slovenije, nekatere celo vse do vesolja!

Pokukajte še v doživetja v naši Kneževini San Pomjano.